Početna / Usluge

Web-stranice i web-aplikacije

Unatrag 20 godina, najveći porast broja korisnika i, nekad nezamislivu, ekspanziju doživio je upravo web. Stoga ne čudi da je baš web otvorio mnogo prostora za nova tržišta. Iz tog razloga jedno od naših područja djelovanja upravo je web. U području weba bavimo se izradom statičkih i dinamičkih web-stranica svih oblika – od jednostavnih statičkih stranica informativnog karaktera, preko web-trgovina pa do složenih sustava (npr. cjelokupna podrška u vođenju i praćenju sportskih natjecanja) koji se sastoji od niza komponenti za upravljanje sadržajem, korisnicima i sl. Dakako, pri izradi istih pratimo najnovije trendove te se trudimo korisniku maksimalno pojednostaviti uporabu sustava, a istovremeno pokriti sve korisnikove zahtjeve i želje.

Mobilne aplikacije

Ono što je web ostvario unatrag 20 godina, pametni telefoni i mobilne aplikacije ostvaruju u zadnjih 5 godina. S obzirom na današnju raširenost pametnih telefona i njihove mogućnosti, sve je veća potražnja za mobilnim aplikacijama. Mi smo se fokusirali na Android operacijski sustav koji je u zadnje vrijeme doživio pravu „eksploziju“ i strahovito se brzo širi. U dogledno vrijeme planiramo pokriti i Appleov iOS koji pokreće iPhone uređaje. Prilikom osmišljavanja mobilnih aplikacija, cilj nam je razviti što intuitivnije sučelje kako bi korisnik što brže i jednostavnije obavljao tražene operacije.

Samostojeće (desktop) aplikacije

Za razliku od web-stranica (i aplikacija) koje su smještene na poslužitelju i dostupne putem Interneta (često se govori da se one "nalaze na Internetu") te mobilnih aplikacija koje su smještene na mobilnim telefonima – pod pojmom samostojećih (desktop) aplikacija podrazumijevamo aplikacije ili sustave koje se nalaze na računalima, bilo stolnim ili prijenosnim. Valja napomenuti da i ovakve aplikacije mogu pristupiti podacima putem Interneta, ali su, zapravo, neovisne o Internetu i mogu raditi i ako priključak na Internet ne postoji, naravno, u ovisnosti o zahtjevima korisnika. Za izradu samostojećih aplikacija koristimo se programskim jezikom C# i .NET platformom (za računala na kojima je instaliran operacijski sustav Windows) ili pak programskim jezikom Java koji je neovisan o operacijskom sustavu.

Baze podataka

Srž svake aplikacije ili sustava svakako su podaci. Podaci su sve što aplikacije razmjenjuju, pohranjuju, prikazuju, tj. sve informacije koje kolaju kroz sustav i za korisnika imaju neko značenje. Upravo iz tog razloga posebnu pažnju treba posvetiti samim podacima. Baza podataka je sustav koji "u sebi" pohranjuje podatke te ih priprema za uporabu i prikaz krajnjem korisniku. Bez dobro pohranjenih i pripremljenih podataka, svaka aplikacija ili sustav, bez obzira koliko velika i dobro isprogramirana bila, nema onu funkcionalnost koja je inicijalno zamišljena - olakšati rad korisniku. Kada se, pak, podaci dobro pripreme i valjano pohrane, oni su neovisni o aplikaciji (sustavu) te se uvijek mogu iskoristiti. Naš tim stručnjaka jako dobro poznaje teoriju baza podataka i načine njihova modeliranja te navedena znanja uspješno primjenjuju u praksi. Bavimo se projektiranjem (osmišljavanje i konstrukcija) i implementacijom (realizacija) baza podataka poštujući sva pravila i načela nužna za kvalitetnu pohranu podataka, neovisno o proizvođaču samog sustava za upravljanje bazom podataka.

Poslovni sustavi

Pod pojmom poslovni sustavi podrazumijevamo sustave međusobno povezanih aplikacija. To može biti sustav web-aplikacija, sustav web i samostojećih aplikacija ili pak sustav koji obuhvaća web, mobilne i samostojeće aplikacije koje se oslanjaju na zajedničku bazu podataka. Takav sustav kombinira sve prednosti pojedinih aplikacija i kvalitetno projektiranu bazu podataka kako bi svakom korisniku u danom trenutku prezentirao određene podatke ili pružio mogućnost pohrane novih.